Cuma, Aralık 27, 2013

the Detach-ment (Kopma) - Okulda dram

Selamlar,
uzun zamandir film incelemesi veya kendi tabirimle filmfikiryazisi yazamiyorum.
Detachment, kesinlikle Mariposa veya Poliganum(sinemasever, film günlügü yazar) un blogunda görüp, "kesinlikle izlemeliyim" diye yorum attigim fakat üstünden tahminlerime göre 14 15 ay gecmis olmasina ragmen ancak firsat buldugum, firsattan kasit da kendimden(borclarimdan...) kacmak icin sigindigim, dram oldugunu bildigim halde izleyip kendime iskence ettigim film. Klasik "iyi ogretmen" filmi degil, yüreginizi sey edecek cinsten, yanlis anlayin ama yureginizi beyninizi isitip eritecek eriyen beyninizde yumurta kirip afiyetle mideye indirecek cinsten film, ha izleyenler soyle diyebilirler "ben izledim, yalan soyluyo, hic de bile cok da güzel hih!" saygi duyardim ama asagidaki kafayla izlendikten sonra cesitli tahribatlara neden olmasi kacinilmazdi herhalde.
Kisacasi, Adrien Brody li Christina Hendriks li bastan cika...saka- güzel film. Vermek istedigini veren, dolambacli da olsa.
Yonetmen Tony Kaye American History X i izledin mi? Sonunda yikildin di mi? Agladin mi? Bu film bu kadar carpici olmasa bile karsilastirilamayacak dramatik ogeleriyle, cok hos ya, sanat eseriydi bazi sahneleri oyle diyim, film bastan sona bambaska bi teknik, sinemacilar yardim-! 35 mm ile cekilen yerleri var sanirim, lomografik efektli hos, bazen yoruldum saniyordum ama aksine, boyle duragan bi filmi ancak boyle kamera efektleriyle canli hale getirebilirdi ki sakalina sacina kurban.