Pazar, Mart 25, 2012

Düğün Sezonu Açıldı?


Dün kına vardı, bi akrabamızın. Kalabalık olmayacağını tahmin edip gittim. İyi de etmişim, eğlenceli değildi ama evde sıkılmaktan iyidir.
Saat 8 gibi komşularla birlikte eski model bi otobüsün içine doluştuk.
Otobüs 30 dklık yolculuk sırasında bi toz bulutunun içine daldı. Tabii o anda nefes de alamadık. Saçmalıktı bu kısmı.
Düğün salonuna yetiştik, kalabalık bi tokalaşma merasiminden sonra, kolonya kokusuyla birlikte daldım içeri. Kuzen de kapıdaydı zaten. Biraz sohbet, sınav var la haftaya!? muhabbeti. Yerimizi alıp oturduk ailece.
Dayım geldikten sonra dayımla birlikte takıldık. Hoş güzel, biraz sonra masaya pet bardak içinde Ballantines geldi, dayım bardağı işaret edip "içecek misin?" şeklinde işaret etse de, dayıma "kokusundan sarhoş olurum ben bunun!" dedim. Kokusuna alıştım önce, sonra da "lan ballantines'in tadı nasıl acebe?!" şeklinde şeytanın dürtmesiyle. İlk yudumumu manyak bi ağız doluluğuyla aldım. Yandım tabii! Ama formül basit, ilk yudumu aldıktan sonra burundan nefes alınmasın, ben ağzımdan nefes alıyodum böyle bi ferahlık oluyordu. Sıcaktı bi de viski, onun da etkisi olabilir. 2. yudumdan sonra da alıştım tadına, ilk önce çocukluğumda parfümün bi de kolonyanın tadına bakmıştım, onun gibi bi tat gelse de, sonra da hafif bi güzellik, hoşluk oldu. Tadı da hoşuma gitti, J&B adisin olum! diyesim var. Tadı iyi değil. Ballantines 1 - 0 J&B, Johnny Walker de var tabii ama lan onu da sevemedim, yeni yılda içmiştim teee 1 yıl önce. Belki daha önceki. Bardağı bitirdiğimde, sarhoş olmamıştım zaten içtiğim 75ml bişey. Keşke bi duble olsa idi. Kardeşim kırmızı tuborgla sarhoş olmuştu, masaya geldiğinde saçmalıyordu. Ah ulen ergenim benim! Bana da takılıyordu falan.
Kına'dan bahsediyim ben biraz ;
Geleneksel arap düğünüydü, hoş güzel ama orkestra sinirimi bozdu. Eğlenceli değildi, Halil Sezai den sana bir şarkı yazdım bugün dındırırıdıdrı söylediler. Bombastik! O anı videoya çekseydim süper olurdu da geçti gitti artık. Sezai görse intihar ederdi. Ciddiyim.
Damat sarhoştu bu arada, bildiğin böyle sağa sola sallanıyordu.
Gelin de halay çekerken düştü zuzhahah! Yazık lan tamam!
Bi de gelinle damata kına yakıldıktan sonra, damat şarkı söyledi -siyah giyme toz olur... şeklinde. Davetliler gelini gaza getirdiler, gelin de ; karlı kayın ormanında yürüyorum geceleri... şeklinde başladı. Böylece bitirdik.
Bugün de düğün var ama gitmeyi düşünmüyorum, yorucu. 4 saat boyunca plastik sandalyede kıç çürütmek? Yooo dostum yooo, benden bunu isteme. Annemin ısrarları ve vicdan azabı çekmeme neden olan sözleri belki ikna eder ama sanmıyorum.

Saatleri de ileri aldık, öss, ygs, lys kalkıyormuş sınav öyle dedi başbakan. Sınav yerine nasıl gideceğimi bilmiyorum, dün dayımı ikna etmeye çalıştım bahalım.