Perşembe, Mayıs 05, 2011

Smith and Wesson Revolver alsam...

.357 magnum
Silahlanmaya kesinlikle karşı biri-ydim, sonra bi olay karşısında kendimi koruyamayacak kadar zayıf bir insan olduğumu düşündüm, bahane değil silah taşımak için ama şimdi piçin evladı biri gelse,  bi yumruk atsa ya da bıçak saplasa, 40sn içinde öbür taraftayım ışık hızıyla abii! vuhhu!! 
O yüzden yani başka sebebi yok , ortalık piçten geçilmiyor artık.

Bi de facebooktan blogumu bulup gelenler, nerden buldunuz lan!?
bu yeterli , kompakt tasarım, hafif, küçük, mobilitesi yüksek daha ne olsun
Hala da silahlanmaya karşıyım, silahı beline atınca adam olduğunu sananlar var.

Ah Ubuntu Vah Ubuntu...

Başlık ah azize vah azize'ye atıfta bulunulmuştur, burdaki azize kesinlikle ubuntu'dur.
Ubuntu açık kaynak kodlu bi işletim sistemi , canonical ltd tarafından dağıtımı ve her icraatı yapılmaktadır.

Ben meraklıyım öyle farklı şeyler denemeye, xp xp xp nereye kadar hem bilgisayarım yavaş dedim , bi de shipit ile ubuntu cd'si siparişi verdim, kebap. Cd taaa  İngiltere'den geldi, üzerinde küçük bi mektup gibi bişey, tamamen ücretsizdir, kopyalayın, dağıtın, bedava ya bedava, kargo bedava, cd bedava, kuruş çıkmadı cebimden . Neyse ben bi heyecan kurdum bu ubuntuyu , xp'den kurtuldum önce ama ama ama 2010 yılında amsn ile msnle girebilirken microsoft ipnelik yaptı, kapattı onu ben de ; babam yurtdışında olduğu ve msnle görüşebildiğimiz için , xpyi kurup ubuntuyu da yanına kurdum, iyi de oldu ta ki...
Bizim emektarın power supp yanana kadar, power sup yandı, harddisk bozuldu, ee ne olacak şimdi ? derken , ben yaparım bunu dedim power supp satın aldım taktım ama harddiskin bozuk olduğunu bilmiyordum harddisk onaracak kadar yetenkli değilim şahsen. Kurduk sildik şu ubuntuyu, sonra 11.04'ü 4  gözle bekledim 28 nisanda çıktı, 1 haftadır da ubuntu kullanıyordum ama sonra bi sorun oldu yine harddiskle ilgili hem windows xp yüklü olan bilgisayar da tabii ki desteklenmediği gibi güncelleştirmeleri de yapamadığı için gel beni ... diyor, virüse açık hani girmek isterseniz alacak bişey bulunur,
xp'ye hafiftir diye eset yükledim olmadı, kaspersky yükledim bu en ağırıdır genelde ram'den habire yer yer sömürür tek işlemci de hayvan gibi soğumak için isyan eder. Kaldırdım ben antivir. programlarını, güvenlidir diye ubuntu kuracam tekrar, msn'e xpden devam ya da 11.04'e güncelleyip ubuntunun yeni desteğinden nemalanacam başka bişey gelmez elimden , hem şu satırları yazarken sistem %93 te kurulum bitmek üzere. Hadi  hayırlısı, özgür yazılım sevdirin, sylvie de sipariş ettirmiş şanslı olanlardan o da çünkü artık cloud sistemiyle cd falan ne sipariş ne de cdye gerek kalmıcak, linux seni yapan abiye selamlar olsun!

aklıma ggelmişken bu da yazı dibi notu olsun ; içinizden biri kalkıp tübitak, pardus falan demesin , sinirlenirim ben tübitak gibi bilimcileri bilimcilerin siyasetin parmağında göbek atmalarından nefret eden biri olarak, o yüzden yani.