Cumartesi, Şubat 19, 2011

Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi...

Bu yazıyı yazmak için çok erken biliyorum ama yazasım var yapıp yapıp üstüne çizik atasım var.

1-Tıp oku, Doktor ol, mecburi hizmetine askere gidiyormuşsun gibi sevin, mutlu ol.

2-Seyyar Lunaparklardan birinde yaklaşık 12-13 yaşlarında Gemiye benzer bişeye binip bi sağa bi sola savrulurken bağırmaktan yüz kaslarının yırtılmak üzere olduğunu da biliyorum ama, bungee jumping yap.





(fotonun kaynağıdır;http://farm3.static.flickr.com/2697/4067233355_9420d886f9.jpg)

3-Pasaport al ve Üniversiteye gittikten sonra burstan arttırdığın parayla yettiği kadar gez.

4-Motorsiklet al düşer düşmez öleceğini biliyorsun ama mobiletle geçen yaz yaşadığın heyecanı beraber yaşadık, o yüzden motorsiklete bin ve rüzgarı iliklerinde hisset.(bu yapacağım son şey de olabilir)

5-Hea bi de doktor olacam demişsin ideallerin yüksek, doktor olduktan sonra TUS falan hepsine gir pes etme sakın, iyi bi doktor olduktan sonra sana ihtiyacı olan binlerce insan olacak, sorumluluğunu bil ve prof. olabilirsen süresini tam bilmiyorum ama afrikaya gönüllü hizmet için git unesco, unicef yardımcı olacaktır bu konuda.

6-30 yıl sonra Afrika'nın daha insancıl sağlık hizmetlerine kavuşması için dua et.

7-Çok yoruldun belki, dönüşte kesin dönüş yapmak istediğinde, eğer hala aynı ise boş bi toprak parçası bul deniz kıyısında bir ev al, bir tekne, kayık da olabilir, emekliliğinin tadını çıkar. Para umrunda olmasın, yaşamak için bi iskemle ve bi olta yeter. Her zaman az olanla yetin.

8-Öleceğin günü bilmiyorsun tabii, hemen  de bi liste yaptın, ama ölmeden önce kesinlikle annene bi ev al, her ne kadar yaşadığı ev kendisinin olsa da...
.9,10,11,12,13.........
.
.
.
.
.
.
Yazdıkça yazasım aklıma geldikçe de karalayasım var, 19 yaşında birinin ölmeden önce yapılacaklar listesi yapması ilginç gelebilir yeterince...